דירת 72 מ"ר בבנין לשימור, שדרות חן, תל אביב

נכס להשקעה בבנין לשימור משנות ה 40' במיקום אסטרטגי.

דירת 3 חדרים שהיתה צפופה וחשוכה.

תקציב שיפוץ: 500,000 שח

 

כל קירות הפנים בבית, הכלים הסניטריים, המטבח והאריחים פורקו. הבנין הינו לשימור ועל כן לא נעשה שינוי חיצוני. לאחר ההריסה נותרו בדירה 2 עמודי תמך, 3 קורות וממד. יתר החלל חולק מחדש.

 

האתגרים המרכזים אשר ליוו את תהליך התכנון היו הימצאותם של שני עמודי תמך במרכז החלל וכן העובדה שבדירה 2 כיווני אוויר בלבד.

הקיר המרכזי אשר מפריד בין החלל הציבורי למאסטר, נבנה סביב עמודי התמך. בין העמודים מסגרת מתכת דקיקה בעובי 3 מ"מ ובה חלון זכוכית מחוסמת שאורכה 2.5 מ' וגובהה 2 מ'. אלמנט אלגנטי זה מאפשר ליצור חלל אחד גדול שאינו מקוטע על ידי קירות ובכך פותר את תחושת הצפיפות בדירה הקטנה.

האור הטבעי נכנס מהויטרינה, חוצה את חדר המאסטר דרך שתי דלתות הזכוכית ושוטף את מבואת הכניסה הרחבה אשר בה הותן ארון רחב המשמש בין היתר כמסתור למכונת הכביסה והמייבש ומספק מקום אחסון נוסף לדירה.    

חדר המאסטר הרחב עוצב כסוויטת אירוח מפנקת שצמודה לה פינת ישיבה קטנה ואינטימית. לאור העובדה שקיר חדר השינה אינו גובל עם חלון חיצוני (לדירה 2 כיווני אוויר בלבד) הוחלט לוותר על קירות סטנדרטיים, לגבול את חדר המאסטר באמצעות דלתות ומחיצות זכוכית במסגרת ברזל בלגי.

 

קיר הבלוקים היחידי במאסטר משמש כגב מיטה ועליו הותקנו הארונות שעוצבו במיוחד לחלל. הנישה הנוצרת בין הארונות העליונים למגירות התחתונות משמשת כעמדה לחפצי נוי שונים והיא מאפשרת לשוכב במיטה לצפות במרפסת הקסומה. 

1/7
לפני
אחרי

תהליך העבודה

הטרנספורמציה

_DSC1872 copy
_DSC1926 copy
_DSC1908 copy
_DSC1857 copy
_DSC1839 copy
_DSC1848 copy
_DSC1819 copy
_DSC1885 copy
_DSC1812
_DSC1851 copy
_DSC1821 copy
_DSC1869 copy
_DSC1876
_DSC1892 copy
_DSC1925 copy
_DSC18219022 copy
_DSC1886 copy
_DSC1865 copy
_DSC1911 copy
_DSC1895 copy
_DSC1903 copy
_DSC1920 copy
_DSC1917 copy
_DSC1924 copy
_DSC1863 copy

© 2017 by  Michal Gutman 

055.88.77.247   |   studio@michalgutman.com

  • Black YouTube Icon
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook Black Round
_DSC1911 copy