• Black YouTube Icon
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook Black Round

© 2017 by  Michal Gutman 

055.88.77.247   |   studio@michalgutman.com

תכנון ועיצוב ספריה ציבורית, 45 מ"ר, מושב ירקונה

מבנה עץ בן 2 קומות, סה"כ 45 מ"ר אשר שימש בעבר למגורים ונתרם למושב ירקונה.

המבנה הוסב לספריה הציבורית במקום הספריה הישנה אשר מוקמה בחדר חשוך וצפוף.

המבנה מוקם בפינה ירוקה ויפה וכלל פתחים רבים אל החוץ.

 

המטרות אשר הנחו אותי בתכנון המבנה היו לצור 3 סקשנים נפרדים בחלל הקטן: ספריית מבוגרים, ספרית ילדים וטף וספריית נוער (אשר מוקמה בקומה העליונה). בנוסף תוכננה בחלל נקודת מפגש לקהילה עבור פעילויות שונות לכלל הגילאים וכן מטבחון ופינת נוחיות. שולחן הספרנית מוקם כמחיצה בין אזור הילדים ואזור הסלון כך שתיווצר הפרדה ותתקבל אינטימיות מירבית לכל סקשן.

האתגרים המרכזים אשר ליוו את תהליך התכנון היו שטח הקירות המועט להעמדת מדפי הספרים הרבים שברשות הספריה וכן שטחו המצומצם של המבנה לצד רשימת הפונקציות הגדולה שהספריה תוכננה לשרת: פינות קריאה, סלון מפגש, שולחן ספרנית, ספריית מבוגרים, פינת קריאה ילדים, פינת קריאה ומפגש נוער, תצוגת ספרים של סופרי המושב, גלריית תמונות היסטורית של המושב, פינת עבודה (שולחן נפתח), מטבחון וכו'. 

העבודות בשטח: 2 קירות מרכזיים בקומה התחתונה פורקו תוך התחשבות בעמודי התמך, מערכות החשמל והמים הוזזו בהתאם לתכנון החדש. ארונות המטבח נוסרו במקצועיות והוקטן בהתאם לצרכים החדשים, המקלחון פורק, חלק מחלונות האלומיניום והרשתות תוקנו ובמקום בוצעו תיקוני קירות וחידוש צבע לקירות העץ. 

בתכנון החדש יצרתי מחיצה ממדפי ברזל בין הסלון לבין ספריית המבוגרים. החלון הנישתי נוצל לפינת ישיבה, שולחן בר צר וגבוה הוכנס למרכז ספריית המבוגרים על מנת לאפשר פינת קריאה אינטימית עם תאורה מותאמת מעל. הסלון תוכנן כך שיאפשר הזזתו בעת מפגש שעת סיפור, שולחן הספרנית תוחם את פינת הילדים, שם תוכננה פינת זולה קטנה עם שטיח וכריות ומדפים שבחלקם מציגים את ספרי הגיל הרך חזיתית, תוכנן מטבחון הקטן לצד שולחן קפה אשר נפתח לשולחן עבודה גדול למפגשי כתיבה ויצירה שונים. כל המעברים נשמרו רחבים על מנת לאפשר מעבר כסא גלגלים ועגלות ילדים. נקודת המפגש, הסלון, תוכננה אל מול הויטרינה הרחבה לשם הנאה מקסימאלית מהנוף הנשקף מהספריה. 

1/6

תהליך העבודה

תכנית העמדה

הדמיות