• Black YouTube Icon
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook Black Round

© 2017 by  Michal Gutman 

055.88.77.247   |   studio@michalgutman.com

תכנון ועיצוב נוף בבית משפחת כהן, רעננה

בית פרטי בן 40 שנה ברעננה

תקציב שיפוץ: 350,000 שח

הלקוחות ביקשו להגשים חלום ולעצב גינה בקו מודרני ונקי על הריסות הגינה הקודמת שנפגעה במהלך שיפוץ ביתם ב 2014. 

האתגרים:

1. הבית יושב באלכסון בתוך השטח ולא היה קו אחד שהקביל לרעהו. האתגר המרכזי היה בתכנון החצר האלכסונית, התייחסות לחומה המעוגלת שלא התאימה לקו המודרני הסימטרי ובעיקר המנעות מיצירת זוויות חדות או קהות מדי בעת חלוקת השטח. 

 

2. התקציב היה מוגבל ביחס לעבודה הרבה ומצב התשתיות הרעוע. לאחר הכנת כתב הכמויות ביצענו מספר שינויים תכנוניים אשר אפשרו להוזיל כ 45,000 שח. 

3. אתגרים נוספים צצו במהלך העבודות וקבלו מענה בשטח.

בעלי הבית המבוגרים ביקשו גינה הדורשת תחזוקה מינימאלית - נבחרו צמחים שאינם נשירים אשר תוחמו בטראסות / עציצים, דשא סינטטי פתר את הצורך בתחזוקת דשא טבעי והותקנו מערכת השקיה ודישון נתמכות מחשב. 

מקום מפגש למשפחה הגדולה - הותקנה תאורה, פרגולה המשמשת כסוכה במהלך החג, תוכננו 2 מרפסות ופינות ישיבה שונות לאורך החצר, משטח החניה הורחב, תוכננו שערים וגדרות לשמירת הפרטיות, עוצבה פינה לשטיפת ידיים בחצר בסגנון מרוקאי ובה הותקן כיור קרמיקה עבודת יד של בעלת הבי ותוכננו שבילי גישה נוחים, רחבים ומוארים.

תכנון, עיצוב ופיקוח: סטודיו מיכל גוטמן

בניה: שרון כהן צדק

גינון: אמיר צמרות

שערים וגידור: סנפיר אלומיניום

בטון מוחלק: רמי לביא

תאורה: אופק תאורת גן

1/7

תהליך העבודה

הטרנספורמציה